Nieuws

Studie- en beroepenvoorlichtingsavond vmbo/mavo 3 en 4 weer druk bezocht

By december 4, 2017februari 15th, 2021No Comments

Studie- en beroepenvoorlichtingsavond vmbo/mavo 3 en 4 weer druk bezocht

Het is alweer een tijdje geleden, maar op 7 november heeft de jaarlijkse studie- en beroepenvoorlichtingsavond voor vmbo/mavo 3 en 4 plaatsgevonden.

De aula van gebouw A stond weer vol met informatiestands van de verschillende mbo-scholen uit de omgeving. Het was gezellig druk. Ouders en leerlingen namen een kijkje bij de verschillende stands en konden hun vragen stellen aan studenten en docenten van de betreffende opleiding.

Leerlingen kozen vooraf drie opleidingen waar ze in geïnteresseerd zijn. Van deze scholen mochten ze de presentaties bijwonen. Het doel is om erachter te komen of deze opleidingen echt bij hen passen.

Sara uit ma3c koos voor de opleidingen: pedagogisch medewerker, stewardess en de havo. Ze vertelt: ‘De havo-opleiding hier op school lijkt me het leukst, want ik wil graag mijn hbo-diploma halen en ik ga een uitdaging niet uit de weg. Ik heb tijdens de voorlichting geleerd dat je hard moet werken, want het is niet niks. Ook is mij verteld welke voorwaarden er zijn en welke vakkenpakketten je kunt kiezen.’

Sara vervolgt: ‘Bij pedagogisch medewerker heb ik geleerd welke manieren van kinderopvang er zijn. Het lijkt me erg leuk om met kinderen te werken. Ik zou dit graag na de havo willen doen op hbo-niveau.’

Ook is ze tot de conclusie gekomen dat de opleiding tot stewardess niet bij haar past en dat is ook goed. Zo voorkom je dat je op de verkeerde plek terecht komt.

Dank aan iedereen voor de hulp op deze avond, in het bijzonder de tweedejaars havoleerlingen.

 

 

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact