Nieuws

Warme overdracht VO en PO op het Cambreur

By november 24, 2017februari 15th, 2021No Comments

Warme overdracht VO en PO op het Cambreur

Bij de aanmelding van nieuwe leerlingen gaan de teamleiders naar de diverse basisscholen om informatie in te winnen over iedere individuele leerling. In november worden traditioneel de rollen omgedraaid: dan komen de docenten groep 8 naar het Cambreur om te horen hoe hun groepachters het in de brugklas doen. Dit hele proces noemen we warme overdracht. En beide partijen vinden dit uiterst zinvol.

Net als andere jaren koppelen we deze bijeenkomst aan een inhoudelijk programmapunt: René Hermans introduceerde de nieuwe brochure voor groep 8 met trots, vertelde de stand van zaken over de nieuwbouw, waarna Corina van de Wakker van de J.J.Anspachschool een inspirerend betoog over Twentyfirst Century Skills hield. Teamleider  Marloes Luijten en docent LO Robin van Sunten gaven tenslotte een heldere en enthousiaste presentatie over de vernieuwingen in het voorbereidend mbo: meer praktijk in de eerste twee jaren, meer keuzes in leerjaar 3 en 4 en een echte sportklas!

Warme overdracht heeft op deze avond een dubbele betekenis: terwijl de mentoren met de docenten groep 8 het gesprek voeren over hun leerlingen maken de directieleden onder leiding van leerlingen en docenten van gebouw B heerlijke, warme tapas klaar. Meneer Cor, meneer Felix en meneer Raymond hebben ontzettend hun best gedaan. Het was heerlijk!

IMG_1973_kleinIMG_1966_klein

 

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact