Nieuws

Halloween in de Engelse les op het B-gebouw

By november 1, 2017februari 15th, 2021No Comments

Halloween in de Engelse les op het B-gebouw

Docente Diana Siemons laat 31 oktober niet ongemerkt voorbij gaan. Halloween, een feest dat in Engelstalige landen gevierd wordt, verdient aandacht in de Engelse les. Met twintig pompoenen en het juiste gereedschap gaan de leerlingen aan de slag om een Jack-O’-Lantern te maken.

Intussen vertelt mevrouw Siemons het verhaal:
Op een avond kwam Jack de duivel tegen die hem naar de hel wilde meenemen. Jack wist met een list de duivel in een boom te lokken en kraste vervolgens een kruisteken in de stam van de boom, zodat de duivel de boom niet meer kon verlaten. Pas nadat de duivel Jack had beloofd dat hij nooit naar de hel zou hoeven haalde Jack het kruisteken weg en liet de duivel weer vrij. Toen Jack jaren later stierf mocht hij door zijn slechte levenswandel niet naar de hemel, maar de duivel liet hem ook niet binnen in de hel wegens de gedane belofte. Sinds die tijd doolt de ziel van Jack volgens het verhaal rond over de aarde. De duivel gooide Jack nog wel een gloeiend kooltje achterna toen hij hem wegstuurde bij de hellepoort. Jack stak het kooltje in een knol die hij aan het eten was en kreeg op die manier een lantaarn om zijn weg mee te verlichten. Volgens deze legende is de Jack-O’-Lantern vernoemd naar de smid uit dit verhaal.

Eén van de leerlingen maakte de Halloween party compleet door als enge clown verkleed de medeleerlingen op te schrikken.

Een niet alledaags lesje Engels en Engelse cultuur.

IMG_2264

 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact