Nieuws

Ardennenreis was weer goud!

By oktober 4, 2017februari 15th, 2021No Comments

Ardennenreis was weer goud!

Maandagochtend 25 september rond 6.30u kwamen de eerste slapende gezichten binnenlopen op gebouw B. Er werd gecheckt of iedereen er was en de koffers, tassen en backpacks werden in de bus geladen. Op naar België, op naar een sportieve, maar vooral gezellige reis in de Ardennen.

Bij Moulin Bock (ons verblijf) aangekomen werd duidelijk dat er een strak programma was. Er was kort de tijd om de slaapkamers te verkennen en spullen te pakken voor het kanoën. De natuurrijke omgeving, het koude water en een heerlijk zonnetje waren de ideale omstandigheden voor deze spetterende activiteit. Een enkeling durfde het zelfs aan om een duik te nemen in het ijskoude water. Nadat de leerlingen klaar waren met kanoën werd de groep in tweeën gesplitst. Een groep mocht gelijk een flinke wandeling maken naar de steengroeve, waar de leerlingen die nacht zouden slapen. De taken werden hier al snel verdeeld. Een groep zorgde voor de barbecue, de andere ging hout zoeken voor het vuur en de rest bouwde een slaapplaats voor de nacht. Geen toilet, geen douche en geen verwarming. Even back to basic! De andere groep ging terug  naar de accommodatie en werd ‘s avonds in het donker gedropt met een kaart en kompas, om zo de weg terug te vinden naar ons verblijf. Extra spannend als er ook nog wat verdwaalde mensen rondlopen.

De volgende ochtend brandde het vuurtje nog maar net in de steengroeve om daar warm te kunnen ontbijten. Na het ontbijt stond er een klimavontuur op het programma. Voor velen een spannende, maar succesvolle ervaring! De andere groep werd warm wakker in Moulin Bock. Na een douche moesten de backpacks volgeladen worden, want nu was het hun beurt om zich klaar te maken voor een nacht in de steengroeve. Een mooie, maar zware wandeling van drie uur bracht de groep op de plaats van bestemming. Hier stonden voor hen dezelfde klimactiviteiten te wachten als voor de andere groep. Ook voor deze groep was het die nacht koud, maar vooral een ervaring om nooit te vergeten.

Woensdagochtend kwamen de twee groepen weer samen. Na gezellig even wat ervaringen uitgewisseld te hebben, was het tijd voor mountainbiken en het challengeparcours. Steile heuvels, diepe dalen en smalle wegen met grind zorgden voor een adrenalinerush bij de meeste kids. Hoe sneller, hoe beter! De andere groep daagde zichzelf uit door op flinke hoogte verschillende challenges te doorstaan. Op zo’n 8 meter hoogte van een paal springen of arm in arm samen naar de overkant komen, geen uitdaging was gek genoeg voor deze groep leerlingen. ’s Avonds was het tijd om te ontspannen en werd er gezellig een frisje gedronken in een cafeetje in Houffalize. Even chillen en relaxen om ons weer op te laden voor de volgende actieve dag.

Iedereen werd weer vol energie wakker, klaar om de laatste dag nog even te knallen! Een uitdagend teamparcours, boogschieten en het altijd spannende lasergamen zorgde voor mooie afsluiters van een actieve week. De laatste avond was het tijd voor gezelschapsspelletjes, beelden bekijken van de GoPro en een breinbrekende Pubquiz. Helaas komt aan alles een eind. De week vloog voorbij. Spullen gepakt, kamer opgeruimd en weer terug in de bus.

Wij vonden het een fantastische week met een heel gezellige groep! Bedankt allemaal!

Meneer Pfrommer, mevrouw Siebers, meneer Van Sunten, meneer Van der Wegen en meneer Wisse

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact