Nieuws

Bke3 op bezoek in het Textielmuseum

By juli 11, 2017februari 15th, 2021No Comments

Bke3 op bezoek in het Textielmuseum

Leerlingen uit klas bke3 sector economie en ontwerp bezochten vorige week het Textielmuseum in Tilburg. Tijdens de rondleiding kregen ze uitleg over verschillende naaitechnieken en mochten ze de stof bewonderen waarvan koningin Maxima’s cape is gemaakt. Ze droeg deze cape tijdens haar bezoek aan Tilburg op Koningsdag.

Na de rondleiding namen de leerlingen deel aan een workshop Shasiko. Een Japanse techniek waarbij gescheurde of versleten stof gerepareerd wordt door diverse borduursteken waardoor het vergaan of verslijten van de stof opzettelijk benadrukt wordt.

De leerlingen deden daarna hun uiterste best om het geleerde in praktijk te brengen. De begeleiders van de workshop complimenteerden daarbij de jongens die zo goed met naald en draad konden omgaan.

William van der Voort bracht dit op bijgaande foto mooi in beeld.

 

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact