Nieuws

Tentoonstelling Sam, Cas en Emma

By juli 6, 2017februari 15th, 2021No Comments

Tentoonstelling Sam, Cas en Emma

Met trots wil ik jullie wijzen op de tentoonstelling van het werk van 3 leerlingen die het vak Kunst Beeldend dit jaar zeer succesvol hebben afgesloten. Zij verdienen een solo-expositie. Ik hoop dat jullie zullen genieten van deze kunstwerken.

In de centrale hal is een selectie te zien van het werk van Sam Oerlemans (havo5).

Het werk van Sam is altijd erg persoonlijk. Ze laat zien wat haar dromen zijn, wie haar vrienden en vriendinnen zijn en hoe zij droomt over haar toekomst. Sam is altijd bezig met tekenen en schilderen, het is een manier van leven voor haar. In haar werk zie je haar gedrevenheid, enthousiasme en levenslust goed terug. Vrolijke kleuren, drukke, herkenbare taferelen en teksten. Haar schilderijen zitten dik in de verf, de kleuren spatten van de doeken. Sam is zelf best verlegen, maar hier in haar werk spreekt een zelfbewuste jonge vrouw!

Wanneer je de hoek omgaat en de gang in loopt zie je in het eerste deel van deze gang het werk van Cas van der Steen (havo5).

Cas heeft een heel eigen manier van werken. Hij schuwt het niet om zijn eigen identiteit in zijn werk te laten zien. Hij zegt zelf: ik vind gender een heel interessant onderwerp, het veranderen van je identiteit. “I indentify as genderfluid, and that just means that…Some days I’m closer to THIS end of the spectrum, and some days I’m closer to THAT end of the spectrum. And I can kind of float in between. And I think there’s not enough respectation of that identity.” Jezelf uiten zoals je wilt, Cas probeert dat zelf ook te doen. Zijn werk gaat soms ook over walging, in paniek zijn, droom, angst, eenzaamheid. Acceptatie, worden mensen die afwijken van de norm wel begrepen? Cas is klaar om naar de kunstacademie te gaan!

Loop je een stukje door dan sta je oog in oog met een deel van het werk van Emma Nuchelmans (vwo6).

In het hoofd van Emma gebeurt van alles. Ze denkt na over de maatschappij, de verschillen in de samenleving en ze neemt ook stelling. Kritisch maar ook met een dosis humor. Oog voor detail, dat zie je in haar werk. Ze wil ons graag meenemen in een wereld die niet vanzelfsprekend is. Niets is wat het lijkt te zijn. Hoe kijken wij naar de wereld? Emma laat ons hierover nadenken; ze geëngageerd, schrijft ook graag. Haar veelzijdigheid is opvallend. Je zou Emma eigenlijk persoonlijk moeten ontmoeten, dan begrijp je haar werk nog beter!

Dianne Rijnen

docent Kunst Beeldend

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact