Nieuws

Tvwo5 als presentatoren voor de camera

By juni 29, 2017februari 15th, 2021No Comments

Tvwo5 als presentatoren voor de camera

Een heuse cameraploeg, communicatie-experts en een productiebedrijf… tweetalig vwo 5 kreeg enkele weken geleden de kans om hun worldschoolonderzoeken op een Ted-conferenceachtige manier te presenteren voor de camera. OMO, de scholengroep waar het Cambreur College onder valt, werkt sinds kort met script, een online platform waarop leerlingen bijzondere opdrachten kunnen presenteren. In de ochtend kregen leerlingen aangeleerd op welke manier ze het beste tot de kern van hun onderzoek konden doordringen en op welke wijze ze dit het beste konden presenteren. De experts waren het er unaniem over eens, zeer waardevolle onderzoeken over ontwikkelingsproblematiek, ook nog eens erg goed gepresenteerd door onze Cambreurleerlingen. In de middag werden de presentaties vervolgens opgenomen. De afgelopen weken werd het geheel gemonteerd, vanaf vandaag is het resultaat te bewonderen op de websites van OMO  en het Cambreur College!

Het worldschoolproject voor tweetalig vwo 5 is een project waarbij leerlingen aan de slag gaan met actuele vraagstukken van ontwikkelingsorganisaties. Met behulp van contactpersonen in de landen waarin de organisaties werkzaam zijn en experts van instellingen en universiteiten gaan de leerlingen op zoek naar een oplossing voor de problemen waar de organisaties mee te kampen hebben. Nieuwsgierig naar de projecten en de oplossingen waarmee onze leerlingen op de proppen zijn gekomen?

Kijk hier voor het filmpje van Daan van Strien, Stan van Loon, Jordy Maas en Koen Verharen.
Ben je nieuwsgierig naar het filmpje van Eveline Vullings, Otte Spijkers, Jacky van Eijk, Gitte Snoeren en Lisa Verhoeven, klik dan hier.
Tom Huijben, Fleur van Tiel, Fatima Shariff en Colin Prijn hebben dit filmpje gemaakt.
Sander de Benis, Philippe Haime, Ruben de Voogd en Luuk in ’t Groen zijn in dit filmpje te zien.

Veel plezier.

 

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact