Nieuws

Benefietdiner voor de Roparun was een succes

By juni 22, 2017februari 15th, 2021No Comments

Benefietdiner voor de Roparun was een succes

Smikkelen en smullen in Cambreur College

Op zaterdagavond 17 juni werden de gasten welkom geheten door een vijftal gemotiveerde Cambreurleerlingen. Eenmaal gearriveerd werden de gasten onthaald in de sfeervol aangeklede restaurantruimte op een glaasje feestelijke bubbels en een heerlijke amuse. Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje had in samenwerking met twee hobbykoks en het Cambreur College een benefietdiner georganiseerd waarop 30 mensen zich ingeschreven hadden. De netto opbrengst van dit diner ging naar de stichting Roparun. Deze stichting stelt zich ten doel om palliatieve zorg aan kankerpatiënten te bieden.

Dineren in het Cambreur College
Toen het bestuur van de stichting ’t Halvezolenlijntje de vraag weglegde of er in het gebouw van het Cambreur College een diner voor het goede doel georganiseerd kon worden, werd er door de directeur Rene Hermans al snel positief gereageerd. Medewerking werd verleend door de ruime en uitstekend geoutilleerde keuken ter beschikking te stellen. Ook de aangrenzende restaurantruimte mocht gebruikt worden. Door de week worden deze ruimtes gebruikt om de Cambreurleerlingen les te geven in het vak zorg en welzijn. De directeur benaderde ook een docente met de vraag of zij haar vrije tijd in dit project wilde steken. Anne-Marie de Groot zegde toe en vond vijf leerlingen van haar bereid te komen helpen op deze mooie zaterdagavond. Ook de leerlingen hielpen mee op vrijwillige basis.

Culinair
De hele dag waren Thomas Bernard en Berry Schellekens bezig geweest met de voorbereidingen in de keuken van de VMBO-afdeling van het Cambreur College. Koken voor 30 mensen is geen geringe uitdaging. Maar de lat werd nog hoger gelegd. Met alleen maar verse ingrediënten werd een menu samengesteld waarbij letterlijk en figuurlijk de vingers afgelikt konden worden. Na een korte uitleg over de Roparun en het team kon het vijfgangendiner starten.

Af en toe ging er een spontaan applaus op als er weer een feestelijk rij van borden en schalen binnengebracht werd. Het serveren werd keurig gedaan door de vijf leerlingen. Ze hielpen mee met het feestelijk opmaken van de borden in de keuken. Ze serveerden, namen bestellingen op en schonken de drankjes in. Op hun vraag of het de genodigden smaakte kregen ze alleen maar enthousiaste reacties. Niet alleen de gasten waren enthousiast. Docente Anne-Marie de Groot, die heel veel borden, glazen en pannen had afgewassen was trots op haar leerlingen. Tussen de regels door zei ze lachend dat maandag de rollen in de keuken wel omgedraaid zouden zijn.

Roparun
‘t Halve Zolenlijntje dat twee weken tevoren de estafetteloop van Parijs naar Rotterdam weer heel succesvol met een zesde plaats had afgelegd, was ook meer dan tevreden over deze sfeervolle en culinaire avond. Deze week maakt het team een bedrag van maar liefst €19.000,00 over naar het goede doel. Voor het nieuwe seizoen van Roparun 2018 staat de teller in week 2 nu al weer op €850,00 want dat was de opbrengst van dit benefietdiner. Op 20 en 27 juni staan er al weer miniroparuns op het programma voor dit springlevende team. Dit zijn sponsorlopen die het team organiseren op scholen.

Het team is de leiding, docente, en leerlingen van het Cambreur College erg dankbaar voor de door hun verleende medewerking. Ook Thomas en Berry, de twee chef-koks werden in het zonnetje gezet, want hun inzet, organisatievermogen en culinaire prestaties waren van grote klasse. Heel wat gasten namen nog even een kijkje in de mooie keuken waar al dit lekkers bij elkaar getoverd was. Voor de toekomst geldt alleen maar: “Dit smaakt naar meer!” Want wie hier niet bij kon zijn, heeft echt iets gemist.

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact