Nieuws

Een zonnige meidag in Keulen

By juni 8, 2017februari 15th, 2021No Comments

Een zonnige meidag in Keulen

Onderwijs volgen hoeft echt niet verkeerd te zijn, zeker niet als je op een zonnige meidag om half negen met een vriendelijke buschauffeur in een gloednieuwe bus zonder veel fileproblemen naar Keulen vervoerd wordt om daar aan de voet van de Kölner Dom afgezet te worden. In zes groepen vertrokken de leerlingen uit vwo4 en havo4 met hun begeleiders op hun tocht door de Altstadt, over de Hohenzollernbrücke, behangen met Liebesschlösser, langs de Rijnpromenade, over de Fischmarkt terug naar de Domplatte. De leerlingen kregen tijdens deze tocht diverse fotoopdrachten en vragen voorgeschoteld.

Voor de lunch zocht iedereen zijn eigen maatjes op, de begeleiders wisten nog een goed adres voor Kaffee und Kuchen.

’s Middags museumbezoek. Maar ook dat is veel minder saai als het lijkt. Zeker als je het museum zelf mag uitkiezen. Een klein gezelschap bezocht het voormalig hoofdkwartier van de Gestapo, een groep van bijna uitsluitend jongens dook in de geschiedenis van de sport, waar de gids in zeer verstaanbaar Duits een interactieve toer voorbereid had. Verreweg de grootste groep had gekozen voor – hoe kan het ook anders – het Schokoladenmuseum: veel achtergrondinformatie, maar gelukkig ook veel proeven. De kunstleerlingen waren in het Museum Ludwig te vinden, waar ook zij een gids toegewezen kregen. Zo bleef het niet alleen bij zien en je verwonderen, maar konden de kunstwerken meer betekenis krijgen in hun context.

Na een zelf gekozen avondmaal vonden we elkaar op het winderige plein voor de Kölner Dom weer terug.

Keurig op de geplande tijd reden we de Mgr. Schaepmanlaan weer in. Een prima dag!

We zijn benieuwd naar de foto’s.

 

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact