Nieuws

Dance around the World

By juni 8, 2017februari 15th, 2021No Comments

Dance around the World

Mavo2 is afgelopen woensdag bezig geweest met het project Dance around the World. De klassen zijn met de mentoren, mevrouw Weijers en meneer Dirven, en de docenten/begeleiders meneer Jolie, mevrouw Hellwich, Aafke, mevrouw El Ballouti en Peter van Gils de hele dag met het onderwerp Azië aan de slag gegaan. De dag was verdeeld in vier blokken en tijdens ieder blok werd een andere vaardigheid geoefend. De leerlingen hebben zich actief bezig gehouden met het thema sport onder leiding van Peter van Gils (van de sportschool in Dongen): Ademhaling, je bewust worden van je innerlijke kracht en deze op een actieve manier inzetten, dat is de basis van Aziatische vormen van sport.

Ook het vertrouwde blok Aziatisch koken stond dit jaar weer op het programma.  Leerlingen zijn in de keuken op gebouw B aan het kokkerellen geslagen met een Aziatisch gerecht. Voor een aantal leerlingen een heel nieuwe, inspirerende ervaring om zelf eens achter het fornuis te staan.

Het derde blok had als thema omgangsvormen en Azië: Hoe begroeten mensen elkaar, welke hand geef je, met welke hand eet je, kijk je elkaar recht in de ogen aan? Allemaal zaken waar je niet over nadenkt, maar die in een andere cultuur heel anders gedaan worden. Foto’s en posters vormden het materiaal waarmee de leerlingen hebben gewerkt. Als laatste onderdeel was dans. In Azië vermaken mensen elkaar op dansgebied met een schimmenspel. In verschillende tv-shows zie je dat dit ook bij ons populairder wordt. Na een aantal voorbeelden van zo’n schimmenspel bekeken te hebben zijn de leerling heel enthousiast zelf een schimmenspel gaan maken voor hun klasgenoten:  Een verhaal of  lied bedenken, speelfiguren maken en oefenen om het ten slotte aan elkaar te presenteren. Er werd wat gelachen om de optredens waar peppa pig, de smurfen, Mario en zelfs de teletubbies voorbij kwamen.

Al met al een geslaagde dag waarbij leerlingen op een heel andere manier actief nieuwe vaardigheden hebben geleerd binnen een andere cultuur. Dank aan alle interne en externe begeleiders.

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact