Nieuws

Stress onder jongeren

By mei 9, 2017februari 15th, 2021No Comments

Stress onder jongeren

Een aantal weken geleden hebben wij, Fee Jansen en Nina van Abeelen, ons profielwerkstuk mogen presenteren. Ons onderzoek ging over wat er nodig is om stress bij jongeren te verminderen. Veel jongeren ervaren dat ze door school stress krijgen. Ons onderzoek onder ruim 200 Cambreurleerlingen liet bijvoorbeeld zien dat ongeveer 95 % van de leerlingen aangeeft dat hun ouders de punten die ze halen op school belangrijk vinden. Ongeveer 70% is vaak online en 40% heeft een slecht slaapritme. Naast deze uitkomsten kwamen er nog meerdere factoren die tot stress zouden kunnen leiden naar voren.

Tijdens de presentatie van ons profielwerkstuk kwam een discussie naar boven, over wat onze school nu kan doen om die stress te verminderen. Samen met mevrouw Rijnen en meneer Thielen, kwamen we op het idee om een yogales te organiseren. Zo net voor de examens is dat natuurlijk een heel goed moment. Mevrouw Hawkins was zo aardig om deze yogales te geven en mee te organiseren. Ze heeft aan een aantal examenkandidaten een heel ontspannen uurtje yoga gegeven. Een voorbeeld van de yogales was een ademhalingsoefening die je tot rust kan brengen. Mooi meegenomen wanneer de leerlingen stress ervaren bij/voor de examens die zij binnenkort hebben. Het uurtje was een succes en wij wensen iedereen veel succes met de voorbereidingen en het maken van de examens!

Fee Jansen en Nina van Abeelen, VWO 6

 

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact