Nieuws

Berliner bollen en Berliner bouletten in de les Duits

By maart 31, 2017februari 15th, 2021No Comments

Berliner bollen en Berliner bouletten in de les Duits

Nieke, Myrthe en Sam hebben de opdracht voor het vak Duits heel serieus en heel ludiek aangepakt. In het kader van Deutschkunde hebben de leerlingen in groepjes een Bundesland voorgesteld. Ze kregen hiervoor van docente Marianne Bertens alle ruimte. De drie dames ontfermden zich over het Bundesland Berlin. Over deze hoofdstad en haar omgeving is natuurlijk al heel veel interessants te vertellen. Maar nog leuker wordt het als er ook wat echt Berlinerisch te proeven valt. Dus zorgden zij voor Berliner bollen, bij iedereen wel bekend, en voor Bouletten, een soort gehaktballen.

De klasgenoten en de docente werden aangenaam verrast, een les die ze niet snel zullen vergeten.

berlinner bollen_1

 

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact