Nieuws

Gastles Kolonel van Deventer aan vwo3a over internationale conflicten

By maart 29, 2017februari 15th, 2021No Comments

Gastles Kolonel van Deventer aan vwo3a over internationale conflicten

Vw3a heeft vandaag in het kader van het vak aardrijkskunde een gastles gekregen over internationale conflicten. Kolonel van Deventer, piloot bij de Koninklijke Luchtmacht, kwam vertellen over de praktijk van vredesmissies en vechtmissies van de luchtmacht. Nadat de leerlingen zich de afgelopen weken de theorie achter internationale conflicten eigen hadden gemaakt, kregen ze uitleg over missies in voormalig Joegoslavië, Afghanistan, Libië en Irak. Op een heel heldere en begrijpelijke manier bleek Kolonel van Deventer in staat om complexe conflicten tot de essentie terug te brengen. 

Naast zijn passie voor het vliegen kregen de leerlingen vooral mee op welke wijze de luchtmacht bijdraagt aan missies en wat oorzaken en gevolgen van de verschillende conflicten zijn. Daarnaast keek kolonel van Deventer ook even met de leerlingen naar mogelijke toekomstige conflicten. De interesse van de leerlingen bleek onder andere uit de vragen die ze stelden tijdens de presentatie. Van vragen over het werken binnen de luchtmacht tot ethische vragen over oorlog en conflict en onze eigen rol als Nederland in conflictsituaties. Een prachtige manier om theorie uit lesboeken te koppelen aan de praktijk!

 Afgelopen jaar hebben we de ouders van onze vwo-leerlingen actief benaderd met de vraag of ze bereid zijn om gastlessen te geven. We hebben een enorm potentieel aan ouders met specifieke kennis of vaardigheden die we graag inzetten ten behoeve van onze lessen en leerlingen. De gastles van vandaag was een uitvloeisel van deze oproep en bewees maar weer eens dat de praktijk een heel waardevolle aanvulling op onze lessen kan zijn! 

 

 

 

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact