Nieuws

Wereldwijde wiskundewedstrijd op Cambreur

By maart 20, 2017februari 15th, 2021No Comments

Wereldwijde wiskundewedstrijd op Cambreur

145 deelnemers telde de jaarlijkse Kangoeroe wiskundewedstrijd op het Cambreur dit jaar, een groots spektakel !

Op donderdag 16 maart was zover: de Kangoeroe wiskundewedstrijd. De leerlingen mochten weer hun tanden stukbijten op deze soms wel hersenkrakers op wiskundig gebied.

De Kangoeroewedstrijd is een grote, internationale wedstrijd waar dit jaar 138.000 leerlingen aan meedoen: zowel van middelbare scholen als basisscholen. Zelfs in duo’s kan meegedaan worden.

Alle TTO-klassen van de onderbouw doen mee: 145 leerlingen bonden de “strijd” aan. Jezelf door de opgaven heen worstelen zorgt voor een goede oefening van het inzichtelijk brein: wat kun je nu echt aan op wiskundig terrein?

In een tijdsbestek van 75 minuten krijgen de leerlingen 30 opgaven voorgeschoteld: van vrij gemakkelijk tot echt pittige vragen. Ervoor trainen kan natuurlijk wel een beetje (op de officiële website www.w4kangoeroe.nl zijn van alle jaren de opgaven te vinden), maar ieder jaar zijn er weer veel nieuwe uitdagingen.

De uitslag laat nog lang op zich wachten: eind mei krijgen de scholen pas de definitieve uitslagen binnen met alle presentjes die er mogelijk gewonnen worden. We wachten in spanning af.

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact