Nieuws

Verkiezingsuitslag op Cambreur al bekend

By maart 9, 2017februari 15th, 2021No Comments

Verkiezingsuitslag op Cambreur al bekend

8 maart verkiezingen, niet de 15de. Dit gold althans op het Cambreur College. In heuse stemhokjes hebben de leerlingen van de bovenbouw hun voorkeur uitgesproken voor een politieke partij. In de personeelskamers moesten de docenten en de leden van het onderwijsondersteunend personeel het doen met een stemdoos. Om 17.00 uur waren de stemmen geteld en de uitslag bekend. Verantwoordelijk voor een goede gang van zaken waren Jorik Bosters, Gwen Chabot en Sanne Berende, die dit als onderdeel van hun profielwerkstuk op zich genomen hebben.

De uitslag is opvallend: D66 en GroenLinks zijn de twee grote winnaars, zowel bij de leerlingen als bij het personeel. Goede derde is de VVD. Het CDA scoort eveneens zowel bij de leerlingen als bij het personeel vrijwel gelijk (5,4%/5,6%). De Partij van de Arbeid verliest stevig. Waar personeelsleden nog voor 9.7% kiezen voor de Partij van de Arbeid doet dat nog maar 3,3% van de leerlingen. De PVV is onder leerlingen meer gekozen dan onder het personeel (10,5%/1,4%), maar deze cijfers laten niet de landelijke trend zien.

Het Cambreur College doet mee aan de landelijke ProDemos Tweede Kamer scholierenverkiezingen. De uitslagen  van de leerlingen worden doorgegeven aan deze organisatie. Op dinsdag 14 maart zal de landelijke uitslag bekend gemaakt worden in het achtuurjournaal op npo1. Dan kunnen we de Dongense uitslagen vergelijken met de landelijke.

De debatten met de gemeenteraad, met politici in de aula, alsook de lessen maatschappijleer en maatschappijwetenschappen hebben meer leerlingen bewust gemaakt van het politieke landschap in Nederland. De leerlingen zijn de kiezers van morgen (en sommigen al van volgende week). Dus is het goed dat hier voldoende aandacht aan besteed wordt.

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact