Nieuws

Adviesvangers

By maart 8, 2017februari 15th, 2021No Comments

Adviesvangers

‘Wat zijn ideeën of acties die zorgen dat drukke jongeren zich binnen & buiten school prettiger voelen?’. Dit is een vraagstuk waar de Gemeente Dongen zich op dit moment mee bezig houdt. De beste antwoorden op deze vraag komen natuurlijk van jongeren zelf. Op woensdag 30 december kwamen de antwoorden van leerlingen van ma4a en ma4b. Met behulp van de Adviesvangers en een speciaal ontwikkelde brainstormsessie bedachten ze de best geschikte ideeën. De top 5 werd doorgestuurd naar de Gemeente. En met succes! Een maand later kwam wethouder Piet Panis naar het Cambreur College om de leerlingen te bedanken voor hun inzet. Volgens hem is de input van jongeren erg belangrijk voor de Gemeente: ‘Er wordt wel vaak over jullie gesproken, maar bijna nooit met jullie’. Omdat het idee ‘Muziek luisteren in de klas’ duidelijk naar voren kwam, had de wethouder voor alle leerlingen uit de deelnemende klassen oortjes meegenomen. Zo kunnen ze voortaan (als ze toestemming hebben van de leraar) rustig naar muziek luisteren in de klas.

De Adviesvangers zijn jongeren die met andere jongeren in gesprek gaan over bepaalde vraagstukken. De Adviesvangers kunnen ideeën en inzichten bieden in het maatschappelijke beeld van kinderen en jongeren. In 2016 zijn 12 jongeren opgeleid tot Adviesvangers in de regio Hart van Brabant (deze enthousiaste jongeren zijn trouwens ook te volgen op Facebook: ‘Samen Met de Jeugd’). Onze school was erg actief hierin: maar liefst 4 jongeren zijn opgeleid, een vijfde is onlangs begonnen. In opdracht van de negen gemeenten, professionals in de jeugdhulp of het onderwijs kunnen zij een brainstormsessie leiden met leeftijdsgenoten. De uitkomsten van deze sessies koppelen zij terug naar de regio, waarna de input mee wordt genomen in de ontwikkeling van beleid of het evalueren hiervan. Ma4a en ma4b hebben de regio dus prima geholpen. Nogmaals heel erg bedankt hiervoor!

Nina van Rijen, vwo 6, één van de adviesvangers.

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact