Nieuws

Nederlandstalig 2vwo in gesprek met Mumbai, India

By december 21, 2016februari 15th, 2021No Comments

Nederlandstalig 2vwo in gesprek met Mumbai, India

Klas vw2A heeft op 21 december, de dag waarop bij ons de winter begint, een videoconferentie gehad met leerlingen van Vibgyor High Goregaon in Mumbai, volop in de tropen. Beide groepen hebben onderzoek gedaan in een ecologisch waardevol gebied: in Mumbai Sanjay Gandhi NP een groot natuurpark midden in de stad met 23 miljoen inwoners en voor onze leerlingen de ecologische verbindingszone die in de Biesbosch begint en die de Bolkensteeg doorsnijdt. In Mumbai kennen ze de Groningse Lakenvelder of de buizerd niet, een roze flamingo hoort weer niet bij de vogels die we hier voorbij zien vliegen. Beide groepen hebben een poster ter verwelkoming gemaakt. We wish you a merry Christmas,  ook zonder echt ingestudeerd te hebben ging ons én hen prima af.

Bij de meer algemene vragen vond men een Dongens lunchtrommeltje met apart vak voor mandarijntjes een openbaring, Indiase leerlingen krijgen vaak een pittig gekruide lunch mee van thuis. Daar willen ze best wel af van de standaard schooluniformen, de “dab” kennen ze in Mumbai ook en al met al blijken overeenkomsten weer belangrijker dan de verschillen. Internationalisering op het Cambreur College uit zich in meerdere vormen óók in de Nederlandstalige afdeling!

 

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact