Nieuws

Ons het dit geniet!

By december 13, 2016februari 15th, 2021No Comments

Ons het dit geniet!

De Zuid-Afrikaanse studenten uit Secunda, die afgelopen week een tweetal dagen

in Dongen verbleven, bleven het maar zeggen: ons het dit geniet!

En dat was duidelijk aan hen te merken. De leuke, gevarieerde  lessen die ze bij mochten wonen, de geanimeerde  gesprekken die er waren met docenten en medeleerlingen,  de gastvrijheid van onze school en vooral het warme welkom dat er was in de 20 gastgezinnen maakten dat de tijd omvloog!

Woensdagmiddag stond er een delegatie van maar liefst 20 Cambreurleerlingen bij de bushalte aan de Mgr. Schaepmanlaan om de Zuid-Afrikaanse studenten plus hun twee begeleiders  te onthalen. Tijdens de smakelijke high tea, of misschien zelfs daaraan voorafgaand,  werden er  al plannen gemaakt om de avond gezellig door te brengen. Na de lesbezoeken op donderdag was er een gezamenlijke lunch met aansluitend  een kort  programma met een, ook voor onze leerlingen, bijzonder bezoek aan stellingmolen Koningin Wilhelmina. Ook werden er een aantal oude traditionele Hollandse spellen gespeeld.  Voor ‘s avonds werden er natuurlijk weer  gezamenlijke afspraken gemaakt. De  volgende morgen om 6.15 uur,  zelfs nog een uurtje eerder dan gepland was, was iedereen,  alle leerlingen met ouders,  present om de Zuid-Afrikaanse studenten uit te zwaaien. Iedereen……. op één student na. Keabetswe Gininda had zich verslapen! Gelukkig  bracht een privéchauffeur haar alsnog razendsnel naar Breda, zodat de hele groep op tijd in de trein zat om de reis te vervolgen. All is well, that ends well.

Dank je wel  Eva, Alexandra, Pauline, Beau, Irene, Colin, Dana, Dora, Lison, Tom, Fleur, Sascha, Lotte, Han Pei, Veerle, Michiel, Fleur, Otte, Lisa, Nina en Tess  voor jullie enthousiaste aanmelding als hostfamily.  Weer een ervaring rijker! En wie weet vertrekt er nog wel eens iemand van jullie in de richting van Johannesburg.

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact