Nieuws

Op zoek naar kunst in A’dam

By december 12, 2016februari 15th, 2021No Comments

Op zoek naar kunst in A’dam

Een dagje naar Amsterdam met mavo3, havo4/5 en vwo4/5/6 om twee topmusea te bezoeken. Voor de meeste leerlingen was het de bedoeling om hen kennis te laten maken met al het pracht en praal van Hollandse bodem. Wellicht raken ze geboeid en geïnspireerd, en wellicht komen ze een keer weer terug.  Sommige leerlingen werden juist door de gids meegenomen naar de diepere lagen van een kunstwerk ter voorbereiding op het eindexamen. Het was in ieder geval een dag gevuld met veel contrasten.

Enerzijds werd het vernieuwde Rijksmuseum bezocht, een mooi klassiek gebouw, met respect voor de traditie in een modern jasje gestoken. Onze leerlingen waanden zich tussen traditionele, statige kunstwerken tentoongesteld in de imposante eregalerij rijke edellieden. Voor even werden ze meegenomen, ver terug naar een tijd vanaf de Middeleeuwen.

Anderzijds liepen de leerlingen in een wereld vol moderne kunst in het Stedelijk Museum. Aandacht werd met name gelegd op een verrassende tentoonstelling, ‘Machinespektakel’ van Jean Tinguely. Onze leerlingen werden op een heel interactieve manier begeleid door zijn speelse, stoere machinekunst. De leerlingen kregen inzicht in zijn filosofie over kunst door zelf aan het werk te gaan:  Zelf de werken in beweging zetten, hun gedachtes op papier brengen en zelfs eigen kunst creëren. De anderhalf uur durende rondleiding vloog om en dat is een goed teken.

 

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact