Nieuws

Project TROEP afgerond

By december 1, 2016februari 15th, 2021No Comments

Project TROEP afgerond

Vrijdag 25 november 2016:

  • Een expositie van kunstwerken met het thema afval in de hal van het hoofdgebouw.
  • Een prikactie door leerlingen van groep 7 en 8, van de afvalzakken die ze mee brachten werd ter plekke een kunstwerk gemaakt
  • Vier dansvoorstellingen met als thema afval gedurende de hele vrijdag voor eerstejaars Cambreurleerlingen, voor basisschoolleerlingen en voor andere belangstellenden in een avondvoorstelling.

Deze drie activiteiten markeerden het slot van een project dat net voor de zomervakantie is begonnen. Door dansgezelschap DANSNEST in samenwerking met dansgezelschap VLOEISTOF stond de eerste periode van dit schooljaar bij het vak ckv (culturele en kunstzinnige vorming) in het teken van zwerfafval. “Als je het eenmaal ziet, zie je het overal”. En net om deze bewustwording gaat het. Wat draag je zelf bij aan het afvalprobleem en hoe kun je de afvalberg zelf kleiner maken of hoe kunnen we afval een tweede leven gunnen?

Met enthousiasme heeft een groep leerlingen samen met dansers van DANSNEST een zeer professioneel ogende dansvoorstelling ingestudeerd. Het grootste compliment voor beide partijen is wel, dat niet iedereen de leerlingen van de professionals kon onderscheiden. Docenten Renate Engelen en Karlijn Vlaardingerbroek waren verantwoordelijk voor de organisatie voor en achter de schermen en kunnen met trots terugkijken op een geslaagde project.

Een woord van dank aan de initiatiefnemers van DANSNEST en aan de gemeente Dongen voor de financiële ondersteuning is op zijn plaats.

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact