Nieuws

Romereis in het kader van 100 jaar OMO

By november 28, 2016februari 15th, 2021No Comments

Romereis in het kader van 100 jaar OMO

Onze reis naar Rome is een onvergetelijke ervaring geworden ! Lees hier de belevenisssen van Mats, Megan, Roos en Joris. In het album vind je de foto’s !

Joris:
Vorige week gingen we naar Rome vanwege het honderdjarige bestaan van OMO. Het was een heel interessante reis want je kreeg dingen te zien die je normaal nooit te zien krijgt. Het meest bijzondere aan deze reis vond ik de mis in de Sint-Pieter. Het was al een bijzondere mis, maar wanneer je dan ook de paus van maar liefst een meter afstand kunt zien krijg je wel een gevoel van: ‘wauw’! Ook vond ik het leuk dat je nieuwe mensen leert kennen van andere scholen. De week duurde voor mij te kort en helaas moesten we al weer na vijf dagen terug naar huis, maar het was een leuke reis.

Megan:
Voor mij was de Romereis een van de meest bijzondere reizen die ik ooit heb gehad. Niet alleen hadden we overal waar we kwamen een mooi uitzicht, we hebben ook heel bijzondere dingen mee mogen maken. Zelf vond ik de dienst in de Sint Pieter het bijzonderste dat we in heel de week hebben gezien. Niet iedereen krijgt in zijn leven namelijk de kans om de paus te ontmoeten. Verder vond ik alle monumenten en oude kastelen die we bezocht hebben ook heel bijzonder om te zien. Dit kwam vooral door onze groepsleider Peter Kuijpers, omdat hij overal een mooi verhaal bij kon vertellen. Verder hadden we natuurlijk een geweldige groep waar ik veel mee heb kunnen lachen.

Roos:
Romereis 13-11-16 t/m 18-11-16 : Voor mij was de reis naar Rome een heel nieuwe ervaring. Bij het vliegen begon het al, want dat had ik zelf nog nooit gedaan. Toen ik de stad zelf zag was ik erg onder de indruk, want overal waar je om je heen kijkt zie je iets bijzonders en ook overal zit een verhaal achter. We hebben veel dingen gezien en meegemaakt. Wat er voor mij heel erg uitsprong was de Trevi Fontein. We waren daar in de avond dus dat was extra indrukwekkend omdat er ook lichtjes in de fontein zaten. Verder zijn we in de Sint-Pieter geweest en dat was natuurlijk ontzettend gaaf om een keer mee te mogen maken en ook de audiëntie met de paus is iets wat maar weinig mensen mogen meemaken. Ook ben ik erachter gekomen hoe goed wij het hier in Nederland eigenlijk hebben want in Rome heb ik ontdekt dat er heel veel mensen zijn die het niet zo goed hebben als dat wij het hebben. Kortom: ik ben door deze reis weer een ervaring rijker!

Mats:
Rome 17-11-16: Na een goed ontbijt zijn we in onze vertrouwde groepjes op stap gegaan. Eerst liepen we naar het monument van Victor Emanuel II, dit monument beklommen we met als resultaat een geweldig uitzicht. Na een pizza als lunch kregen we vrije tijd die iedereen anders heeft besteed. Toen was het alweer tijd voor ons laatste avondmaal in Rome. Hierna zijn we nog naar het Pantheon geweest. Vervolgens kwamen we, bekaf aan in het klooster en gingen we weer slapen

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact