Nieuws

Ontdekkingsreis door het Puberbrein

By november 22, 2016februari 15th, 2021No Comments

Ontdekkingsreis door het Puberbrein

Afgelopen woensdag 16 november organiseerde het Cambreur College samen met de VOCD en het Stagebureau Dongen een bijeenkomst voor ondernemers en professionals met als thema “Het Puberbrein”. Na de ontvangst op het Cambreur College, met koffie, thee en diverse hapjes door de leerlingen zelf gemaakt,  opende directeur René Hermans  met een korte introductie van de key-speaker van die avond, Aletta Smits.
Aletta Smits is een nuchtere Hengelose die na haar studie al gauw onze hoofdstad Amsterdam verkoos als woon- en werkplaats. Haar combinatie van nuchterheid en recht-voor-de-raap mentaliteit , verrijkt met een enorme kennis over het gedrag van pubers, maakte de avond een aaneenschakeling van hilarische anekdotes en erg herkenbare situaties rondom pubers, hun doen en laten thuis, op school en op de stageplaats.
Dat laatste was dan ook precies de reden waarom het Cambreur College de ondernemers trakteerde op deze avond. Als een cadeautje,  bedoelt voor de ondernemers die stagiaires plaatsen en die hiermee zorgen voor een mogelijkheid voor de jeugd om werkervaring op te doen. Omdat het hier voornamelijk om pubers gaat leek het de organisatoren van deze avond een gepast onderwerp om eens uitgebreid bij stil te staan. En met succes, want na ruim 2 uur lachen, herkenning, en natuurlijk wetenschappelijke theorieën over de werking van de hersenen van ons pubers, werd de avond met een hapje en een drankje afgesloten en toog iedereen met een glimlach van oor tot oor huiswaarts. Deze avond zal zeker een vervolg gaan krijgen in de steeds verder gaande interactie tussen het Cambreur College en de Dongense ondernemers. Wordt vervolgd!

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact