Nieuws

Ontmoeting met de Italiaanse partners in Italië, een mooie ervaring

By november 14, 2016februari 15th, 2021No Comments

Ontmoeting met de Italiaanse partners in Italië, een mooie ervaring

Het Italiaanse “collegare” betekent in het Nederlands “contact leggen”. Dit is een van de belangrijkste doelen van een uitwisseling.

Yvon en Antje, twee leerlingen uit Tha3c, doen in hun eigen woorden verslag van hun eerste uitwisseling met een Italiaanse schoolklas uit San Giovanni in Persiceto.

Uitwisseling Italië

Koffers inpakken, ID bij de hand en op naar het vliegtuig. Klas Tha3c is vanaf zaterdag 5 november tot en met woensdag 9 november op uitwisseling geweest in Italië.

Op dag 1 melden met ons ID en koffers. Vanaf 7:45 uur gingen we met de bus naar het vliegveld Charleroi. Daarna kwam er een vliegreis naar Bologna om daar te worden verwelkomd door de andere klas uit Italië. De ouders brachten ons naar hun gezin of eerst naar de stad Bologna . Diezelfde avond werd iedereen uitgenodigd om in een heel grote pizzatent te gaan eten. Onder de pizzatent was er een speelhal waar je kon bowlen of videospelletjes spelen.

Dag 2 was aangebroken en het was tijd om met de bus naar Verona te gaan. We kregen een tour van een gids die ons veel vertelde over de stad waar het verhaal van Romeo en Julia (zie foto) zich afspeelde. Na de tour mochten we ongeveer 2 uur shoppen en lunchen om daarna naar de arena te gaan. Toen was het helaas tijd om terug naar de bus te gaan om weer herenigd te zijn met het gastgezin.

Dag 3. Op de maandag gingen we voor het eerst naar de school van de Italianen. We gingen kubussen vouwen (Origami) wat bijna niemand begreep, maar wat wel heel gezellig was. Daarna gingen we te voet naar het centrum van San Giovanni in Persiceto waar we een gids kregen die iets vertelde over de geschiedenis. In de middag gingen we naar de Lamborghini museum waar we een rondleiding kregen. Er stonden auto’s van miljoenen en ook auto’s die pas in 2018 uit zouden komen. We zijn ook nog in de fabriek zelf geweest.

Dag 4. In de ochtend gingen we gymmen. We gingen rennen en balsporten doen. In de middag gingen we met de bus naar Bologna en daar kregen we eerst tijd voor de lunch en daarna kregen we kleine stukjes informatie van de Italiaanse leerlingen zelf door het stadje heen. In de avond hadden we een afterparty met onze klas en die uit Italië. Het was echt supergezellig we hadden met zijn allen gedanst en tafelspellen gedaan zoals pingpong en tafelvoetbal.

Dag 5. Vandaag moesten we helaas al weg. We moesten er al om kwart voor 8 zijn dus iedereen was heel moe. Toen we in de bus moesten nam iedereen afscheid en gaven we iedereen knuffels. Sommigen moesten ook huilen omdat we in een korte tijd een hele hechte band hadden gekregen met die andere klas. We kwamen aan op het vliegveld en checkten in. Heel veel mensen gingen slapen in het vliegtuig en de bus omdat iedereen heel moe was. Ondanks dat iedereen moe was en we veel tours kregen was het wel een fantastische ervaring die wij in Italië hebben opgedaan!!!

In april vindt het tegenbezoek van de Italiaanse leerlingen in Dongen plaats.

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact