Nieuws

Mantelzorgers worden verwend op Gebouw B

By november 10, 2016februari 15th, 2021No Comments

Mantelzorgers worden verwend op Gebouw B

“Heerlijk twee uur niets doen.” zegt Rian Kemmeren terwijl Lieke haar handen masseert. “Ik zorg al negen jaar voor mijn man die na een aantal infarcten hulpbehoevend is geworden. Maar nu is er een oppas thuis en heb ik even rust.” Maandag en dinsdag werden een aantal mantelzorgers door leerlingen van gebouw B verwend met een manicure en een handmassage.
“Mijn vader van 95 woont nog steeds zelfstandig”, vertelt Resi van Dongen. “Ik doe alles voor hem; boodschappen, poetsen, strijken en samen begrafenissen bezoeken. Ik vind dit een mooi initiatief.”

De negen mantelzorgers zitten stil en vaak met een glimlach te genieten tegenover de negen derdejaars die hun handen en nagels verwennen. Leerlinge Zorg en Welzijn Lieke was in het begin een beetje zenuwachtig. “Ik was bang dat ik het niet goed zou doen, dat de dames mijn manicure lelijk zouden vinden en ik niet trots zou kunnen zijn op het eindresultaat. Toen heb ik maar gewoon aan een aantal dames gevraagd wat ze ervan vonden. Ze vonden het allemaal geweldig, gezellig en mooi. Heb ik het dus toch goed gedaan!”

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact