Nieuws

Een bijzondere reis naar Rome.

By november 9, 2016februari 15th, 2021No Comments

Een bijzondere reis naar Rome.

We zijn benieuwd ! We, dat zijn Roos, Glenn, Megan, Joris en Mats. Wij zijn 5 van de 100 leerlingen van de OMO scholen in Brabant die zondag 13 november naar Rome reizen. Daar gaan we op bezoek in Vaticaanstad  en we maken kennis met de organisatie Sant’Egidio die zich inzet voor vluchtelingen en daklozen in Rome maar ook op vele andere plaatsen in de wereld. We zullen de paus ontmoeten, lunchen in het Vaticaan en meehelpen bij de opvang van mensen in nood. Het hoort allemaal bij het jaar van de barmhartigheid uitgeroepen door paus Franciscus die daarmee wil aangeven dat geloof niet alleen bezinning maar ook een heel praktisch is. De komende week zullen meer dan 1700 Nederlanders in Rome aanwezig zijn en zij zullen elkaar ontmoeten op de Nederlandse dag op woensdag 15 november in de Sint Pieter. Die viering zal ook op de Nederlandse televisie door de NPO worden uitgezonden.

Daarnaast gaan we natuurlijk andere bijzondere plekken in de stad Rome bezoeken. In groepen van 15 leerlingen en enkele begeleiders gaan we iedere dag op pad. Het Forum, Colosseum, Piazza Navona, de Trevifontein, het Pantheon, Spaanse trappen, Trastevere, de San Clemente; dat alles en nog veel meer staan ook op het programma. Vanuit onze scholen, het Hanze- en het Cambreur College, zullen Peter Kuijpers , docent levensbeschouwing en rector Titus Frankemölle mede deze reis begeleiden. Het wordt zonder twijfel voor ons allemaal een bijzondere ervaring !

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact