Nieuws

Tweede editie van de ‘vrouwendag’ was een groot succes

By oktober 17, 2016februari 15th, 2021No Comments

Tweede editie van de ‘vrouwendag’ was een groot succes

De tweede editie van de ‘vrouwendag’ vond vandaag plaats op gebouw B. Het ontvangstcomité stond klaar, de manicuresalon zag er spic en span uit en ook de keukenbrigade was goed voorbereid op de kookworkshop met de dames.

Vorig jaar was de eerste editie van deze verwendag voor vrouwen. Dames van het KGV (het Katholieke Vrouwengilde) beleefden een geweldige dag op gebouw B. Dit werd uitgebreid besproken in Dongen en omgeving. Zo kwam het ook mevrouw Van Gent ter ore. Zij was meteen te porren voor zo’n leuk uitje. Ze legde contact met René Hermans en zo is de tweede vrouwendag geboren. Deze keer waren er 25 dames van de Nederlands Hervormde vrouwenvereniging ‘Pandora’ te gast op het Cambreur College.

Mevrouw Aarts en mevrouw Romme draaiden met hun derdejaars leerlingen een mooi dagprogramma in elkaar.  Om 9.45 uur stond het ontvangstcomité klaar om de gasten te ontvangen. Semanur, Bas, Selina en Irem namen deze belangrijke taak graag op zich. Ze deden het fantastisch.

De dames werden voorzien van een kopje koffie of thee met een plak verse cake.

Vervolgens kregen ze een rondleiding door het gebouw. Vol bewondering bekeken de dames de vaklokalen. De conclusie was snel getrokken: het onderwijs is niet meer te vergelijken met vroeger. Trots presenteerden de leerlingen ook de kantine waar ze zelf voor de catering zorgen.

Na een rondje met veel nieuwe indrukken was het tijd voor een lezing van directeur René Hermans. Hij praatte de genodigden bij over het onderwijs van nu.

Eindelijk konden de workshops aanvangen. De dames gingen in twee groepen uiteen. De ene groep ging naar de schoonheidssalon. Daar stond de dames een manicurebehandeling te wachten. De behandeling begon met een handmassage, gevolgd door het reinigen van de handen en nagels en tot slot werden de nagels keurig gevijld en gelakt.

De andere groep werd aan het werk gezet in de keuken. Sijmen (bkz3b) vertelt: ‘We gaan drie hapjes met de vrouwen maken: vegetarische loempia’s, empanadillas en quiches van brood met spek en ei. We hebben alle ingrediënten al klaargezet en de recepten zijn ook uitgewerkt. We begeleiden met zijn drietjes een groepje van 7 vrouwen.’ Vorige week heeft er al een heuse try-out plaatsgevonden. De leerlingen waren enthousiast over hun baksels. De dames vandaag ook!

Het was een geslaagde dag. We zijn erg trots op onze leerlingen die de vrouwen deze leuke ervaring hebben gegeven. Wellicht is er volgend jaar weer een clubje geïnteresseerden?

 

AGENDA

18.30 banenmarkt PWS mavo 4, presentatie PWS (T)havo 5 en (T)vwo 6
Read More
Tweedaagse SL Eind datum: 08 mrt
Read More

Contact