Nieuws

Studiemiddag leraren groep 8 en mentoren klas 1 Cambreur College

By oktober 14, 2016februari 15th, 2021No Comments

Studiemiddag leraren groep 8 en mentoren klas 1 Cambreur College

Studiemiddag leraren groep 8 en mentoren klas 1 Cambreur College

12 oktober 2016

25 docenten vanuit groep 8 en klas 1 in Dongen komen op deze woensdagmiddag bij elkaar om te praten over het onderwijs in hun dorp. Deze middag heeft als doel elkaar beter leren kennen en van elkaar te leren. Het thema is dan ook “Samen kunnen we nog meer”. Cindy Schade, teamleider havo van het Cambreur College, en Jeffrey van Orsouw, directeur van basisschool St. Jan, zijn de initiatiefnemers en hebben deze middag georganiseerd.

Ze starten de middag met een lekkere lunch verzorgd door de BKZ4 leerlingen van het Cambreur op het gebouw van het voorbereidend mbo. Vervolgens gaan ze in groepjes aan de slag met het onderwerp overdracht en het daarbij behorende onderwijskundig rapport. Er zijn veel verschillende onderwijskundige rapporten in omloop en tijdens de middag besluit de groep om in Dongen een en ander meer op elkaar af te stemmen. Daarnaast geven beide partijen ook aan dat er meer contact wenselijk is. Men wil vaker leerlingen rechtstreeks bespreken in plaats van via de coördinator.

Tijdens het tweede gedeelte in de middag was activerende didactiek gesprekstof. Op de basisschool zitten leerlingen van alle niveaus door elkaar, waardoor docenten gedwongen worden om activerend en differentiërend bezig te zijn. Het Cambreur College werkt ook steeds vaker met activerende werkvormen, maar tijdens deze middag leren ze nog veel van de collega’s die werkzaam zijn in het primair onderwijs. Tientallen ideeën worden uitgewisseld en de docenten staan te popelen om deze de volgende lesdag uit te voeren met de leerlingen.

Een geslaagde woensdagmiddag en een mooie basis voor verdere samenwerking, concluderen de leerkrachten na afloop. De eerste vervolgafspraken zijn al gemaakt.

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact