Nieuws

Nederlandstalig vwo2 doet internationaal project

By oktober 6, 2016februari 15th, 2021No Comments

Nederlandstalig vwo2 doet internationaal project

Met leerlingen samenwerken uit India, en dat gewoon in Dongen. Dat kan. Op 28 september tijdens de breakweek is Nederlandstalig vwo 2 met de aardrijkskundedocente begonnen aan een gezamenlijk project met Vibgyor High Nature Club in Mumbai India. Beide groepen leerlingen doen onderzoek naar biodiversiteit. In India wordt het Sanjay Gandhi National Park bezocht, wij hebben in onze achtertuin de bekende ecologische verbindingszone die de Bolkensteeg doorkruist. Gewapend met soms zelf ontworpen visnetjes gingen we samen op de fiets naar ons studiegebied. We hebben ter plaatse de rijkdom aan flora en fauna onderzocht. De resultaten worden in groepjes ingedeeld naar voedselketens. Ook de bedreigingen van de biodiversiteit en de ecologische voetafdruk van de Cambreurleerlingen en hun nieuwe vrienden in Mumbai worden onderzocht. De resultaten zullen begin december in videoconferenties worden besproken. De basis voor globalisering en internationalisering worden al in de onderbouw gelegd. Wordt vervolgd, de leerlingen en docente zijn enthousiast, net zoals vorig jaar toen het Cambreur College deze kans heeft aangegrepen.

AGENDA

18.30 banenmarkt PWS mavo 4, presentatie PWS (T)havo 5 en (T)vwo 6
Read More
Tweedaagse SL Eind datum: 08 mrt
Read More

Contact