Nieuws

High Ten Event

By oktober 4, 2016februari 15th, 2021No Comments

High Ten Event

In de breakweek hebben vier 2havo-klassen meegedaan aan het High Ten Event. Bas Rutten en Jan Hengst , twee begeleiders van Kracht van Speciaal gingen met de leerlingen aan de slag. Het High Ten Event is een positief hulpmiddel om de sfeer in de klas  en de omgang met elkaar te verbeteren en daardoor een veilige sfeer te creëren in de groep.

Imago speelt hierbij een belangrijke rol. Leerlingen gaan nadenken over hun imago binnen de groep en waarom ze dit imago hebben.

Komt dit imago overeen met het beeld dat andere leerlingen hebben van hen?  Heel verrassend om te zien in de training is, dat dit vaak niet helemaal of helemaal niet klopt.

Tijdens deze training konden leerlingen ook vertellen over problemen thuis of op school en problemen waarover ze nog nooit hebben gepraat binnen de groep . De volgende zin moesten ze daarbij afmaken: “Als je me beter zou kennen, dan zou je weten dat ik ………….”  Daarbij kwamen wel de nodige emoties los. Maar dat gaf weer, volgens enkele leerlingen, een gevoel van opluchting.

Het waren intensieve uren, zowel voor de leerlingen als de begeleiders. Voor de start van het schooljaar als klas heeft deze nieuwe activiteit echt een bijzondere meerwaarde. Dank gaat dan ook uit naar Bas en Jan voor de begeleiding van deze training.

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact