Nieuws

NEDERLANDS-CANADEES SCHOLENPROJECT

By juni 7, 2016februari 15th, 2021No Comments

NEDERLANDS-CANADEES SCHOLENPROJECT

Vriendschap, stroopwafels en elanden

OTTAWA/HELMOND/DONGEN/OOSTERHOUT- Zijn er echt zoveel elanden in Canada? Hoe leg je uit wat een stroopwafel is? En hoeveel mensen van Nederlandse komaf wonen er eigenlijk in Canada? Tijdens het internationale scholenproject ‘Touch of Dutch’, georganiseerd door de Nederlandse Ambassade in Ottawa, Canada, krijgen meer dan 200 Nederlandse en Canadese scholieren antwoord op deze en nog veel meer vragen.

Emma Turkenburg, die als stagiaire dit unieke project opzette: “Drie Canadese en drie Nederlandse middelbare scholen zijn betrokken bij het Touch of Dutch scholenproject. De vriendschap tussen de twee landen is de rode draad voor drie lessen over uiteenlopende onderwerpen”, legt ze uit. In de eerste les leren Canadese en Nederlandse jongeren over elkaars land. Verschillen en overeenkomsten komen aan bod, maar er wordt ook aandacht besteed aan het gedeelde verleden tussen de twee landen, met name de bevrijding van Nederland door Canadese soldaten. De tweede les, ‘Safety First’ gaat over VN Vredesmissies en de Canadese en Nederlandse betrokkenheid. ‘Inspiring Innovation’, de derde les, gaat over innovatie en duurzaamheid.

Bram Thielen van het Cambreur College te Dongen is enthousiast: “Leerlingen krijgen een goed beeld van actuele vraagstukken die in andere landen en andere culturen leven. De skype sessie maakt het geheel interactief, waardoor het contact nog tastbaarder wordt”.

Touch of Dutch wordt afgesloten met een serie Skype sessies, waarin Nederlandse en Canadese scholieren samen de uitdaging aan gaan om na te denken over de vriendschap van de toekomst en hoe deze eruit zal zien.

WANNEER
03-06-2016, 07:00 – 08:00
06-06-2016, 10:00 – 11:00
14-06-2016, 09:00 – 10:00

WAT
Internationale Skype sessies Touch of Dutch Project

WAAR
Cambreur College – Dongen |Docent Bram Thielen – bthielen@cambreurcollege.nl
Jan van Brabant College – Helmond | Docent Michiel Verspaandonk – m.verspaandonk@janvanbrabant.nl
Sint-Oelbert gymnasium – Oosterhout | Docent Gabriella Lalicato – g.lalicato@oelbert.nl

WIE
Scholieren van het Cambreur College
Scholieren van het Jan Van Brabant College
Rochus Pronk, Deputy Head of Mission Nederlandse Ambassade en Emma Turkenburg, coördinator voor dit project vanuit de Ambassade.

Neemt u bij vragen of verzoeken s.v.p. contact op met de Nederlandse Ambassade in Canada (Ottawa):
Anna Rijk, Sr. Advisor Communications and Public Diplomacy, Press and Culture
Office: 613 670 6031 – Mobile: 613 218 7451  | anna.rijk@minbuza.nl

 

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact