Nieuws

Havo 4 op stage

By juni 1, 2016februari 15th, 2021No Comments

Havo 4 op stage

“Het vroege opstaan was zeker de moeite waard!”
“Ik heb er waarschijnlijk een baan aan overgehouden”

In de week van 23 mei gingen onze  leerlingen van havo 4 op stage, in het kader van het inmiddels veelgeroemde haco-project.  Zoveel mogelijk stageadressen werden bezocht door hun eigen docenten en ook dit jaar was de conclusie dat de stage over het algemeen als bijzonder geslaagd werd ervaren, zowel door de ontvangende instanties  als door de stagiaires zelf.

Sommige leerlingen slaagden erin om stage te lopen op de plek waar ze al werken. Dion werkt bij restaurant Winkk in de keuken en doorliep daar nu ook zijn stage. Hij moest koken, voorbereiden en gerechten klaarmaken. “Heel leuk en leerzaam, maar toch een gevaarlijk beroep: kok zijn. Ik ben helaas twee hechtingen rijker geworden. Maar ook flink wat kennis!” Zijn vriendin Denise liep daar ook stage, en wel in de bediening.  “Ik deed het ontbijt en de lunch. De klusjes, zoals stofzuigen en boodschappen doen, vond ik wat minder, maar ik heb ervan geleerd en alvast geoefend voor de opleiding Hotel Management.”

Nikki liep stage in het Tweesteden-Ziekenhuis in Tilburg : “Ik wilde al heel lang in een ziekenhuis werken en deze stage heeft echt mijn keuze beslist. Ik heb er veel mogen doen en veel geleerd. Het vroege opstaan was zeker de moeite waard.”

Daan liep stage in Oosterhout, bij Oosterhout in Beweging. Sportcoach Pim van den Hoven was zeer tevreden over Daan, die gymles heeft gegeven aan basisschoolleerlingen. Daan: “Onderschat niet hoe moeilijk het is om die kinderen in bedwang te houden!”

Dymfie liep stage bij de Avri. “Ik heb veel gezien en gedaan, van de presentatie van producten tot aan meehelpen op de plantenafdeling. Het was een gezellige week en er hing een fijne sfeer om in te werken.”

Een andere havist liep stage bij een reclamebureau. Hij was vooral bezig met graphic design. “Het was heel gevarieerd en leuk. Ze waren erg verrast door mijn werk. Ik heb een logo gedesigned en een clip geëdit. Waarschijnlijk heb ik er zelfs een baan aan overgehouden.”

Marloes liep stage als facilitair medewerker, Floris werkte samen met een tweetal Poolse schonen in een bedrijf dat intermedieert tussen huizenverkopers en Polen die een huis willen kopen,  Dirk vertoefde bij stichting Initia en liep daar een week mee met de systeembeheerder, kortom, ze waren overal te vinden, onze havo 4-kanjers.  Het Cambreur College bedankt alle bedrijven, scholen en instellingen die onze stagiaires wilden begeleiden: ze hebben onze leerlingen echt een stap verder geholpen bij de keuzes voor hun toekomst. Ze zullen des te gemotiveerder de draad weer oppakken op het Cambreur.

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact