Nieuws

Stage bij de Zeeman, Leerzaam, zere voeten en luxe taartjes

By mei 26, 2016februari 15th, 2021No Comments

Stage bij de Zeeman, Leerzaam, zere voeten en luxe taartjes

 

Lana Broeken en Lin Long Chen uit klas bkz3a hebben beiden stage gelopen bij de Zeeman in Rijen. Wat vonden ze van deze stage?

Lin Long: “Ik wilde graag iets met winkels, actie, bewegen vooral niet stil zitten. Wat dat betreft was Zeeman een goede stageplaats.”

Lana: “Ik wilde eigenlijk heel iets anders doen, iets met inrichting, maar dat lukte niet en zo kwam ik bij Zeeman terecht.”

Lin Long: “ Omdat ik al zestien ben, mocht ik ook al achter de kassa, verder heb ik veel kleding gevouwen en opgehangen, vakken gevuld en geveegd.”

Lana: “Ik mocht dus niet achter de kassa, omdat ik pas vijftien ben. Ik heb veel dozen uitgeladen, de lading opgeruimd en ervoor gezorgd dat de winkel er altijd netjes uitzag.”

Lin Long: “Ik heb met deze stage geleerd hoe je moet terugrekenen achter de kassa en hoe je kleding netjes ophangt en vouwt.

Lana: “Thuis vouwt mijn moeder alles op en legt het in de kast. Ik heb bij Zeeman geleerd hoe dat moet en kan het nu dus zelf doen. Ook heb ik geleerd hoe je barcodes kunt lezen.”

Lin Long: “Ik vond de sfeer bij Zeeman erg gezellig, maar in de tweede week verlangde ik toch al weer terug naar school. De hele dag staan is best zwaar, dan is school een stuk relaxter.”

Lana: “De medewerkers waren erg vriendelijk en behulpzaam maar tegen het einde van de stage wilde ook ik graag terug naar het Cambreur College.”

Lin Long: “Ik vond deze stage erg nuttig. Ik weet nu wat er allemaal bij komt kijken om een winkel draaiend te houden. Maar ik zou niet voor vast in een winkel willen werken. Daarom heb ik ook voor de richting zorg & welzijn gekozen op het Cambreur College. Deze richting heeft niet zoveel met geld en winkels te maken, had ik dat leuk gevonden dan had ik wel handel gekozen.”

Lana: “Je komt er door een stage achter of een bepaalde baan of richting  iets voor jou is. Ik ben erachter gekomen dat werken in een winkel niets voor mij is, je doet te veel dezelfde dingen elke dag.”

Beide dames gaan na het behalen van hun diploma naar het Cingel College in Breda, “We willen bakker worden met als specialisatie luxe taartjes en gebakjes.” Misschien iets voor een volgende stage.

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact