Nieuws

Op excursie bij de keurslager

By mei 25, 2016februari 15th, 2021No Comments

Op excursie bij de keurslager

Tweedejaars leerlingen van gebouw B bezochten recentelijk de keurslagerij van Marco van Strien in ’s Gravenmoer. Marco liet de leerlingen eerst zijn winkel zien waar vers vlees, panklare producten, snijwaren, kant-en-klare maaltijden, en zelfgemaakte schepsalades worden verkocht. Daarna volgde een rondleiding door de slagerij. In een speciale ruimte waren personeelsleden bezig met het portioneren van kruidenboter en het maken van verse saucijsjes voor de  BBQ en de catering waarvoor je ook bij Van Strien terecht kunt.

Leerzaam was te zien hoe Marco een half varken klein sneed in voor de leerlingen meer herkenbare producten zoals karbonades, schnitzels en speklappen. Hij vertelde ook wat er gebeurt met de botten de huid en de restjes. Na deze interessante rondleiding werden buiten hamburgers gebakken op de BBQ. Alle leerlingen kregen een heerlijk broodje hamburger dat ze zelf konden voorzien van een sausje. Na een bedankje aan Marco voor zijn gastvrijheid en het lekkere broodje fietsten de leerlingen voldaan terug naar het Cambreur College.

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact