Nieuws

De eerste stap richting wetenschap voor vwo 3a

By mei 19, 2016februari 15th, 2021No Comments

De eerste stap richting wetenschap voor vwo 3a

Een van de kernelementen van het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo)  is het doen van onderzoek. Gedurende hun schoolloopbaan komen vwo leerlingen dan ook met enige regelmaat in aanraking met onderzoeksvaardigheden. In het kader van een gedegen voorbereiding op de bovenbouw hebben de leerlingen van vwo3a hebben zich de afgelopen maanden vol enthousiasme gestort op het zogenaamde mini-profielwerkstuk.

Het mini-profielwerkstuk is bedoeld om de leerlingen kennis te laten maken met het doen van onderzoek zodat ze vaardigheden leren voor hun echte profielwerkstuk in de bovenbouw. Hierbij gaat het zowel om inhoudelijke vaardigheden (waar haal ik goede literatuur vandaan, hoe verricht ik een goed veldwerk) als procesmatige vaardigheden (taakverdeling, planning).

Er is een breed scala van interessante onderwerpen bedacht zoals: doping in de sport, vluchtelingen, dodelijke longkanker, verzuring van de spieren, Europa: één taal?, promotie en marketing en het geheugen.

Op 17 mei hebben de leerlingen hun uiteindelijke resultaten voor elkaar, hun ouders, hun begeleiders en overige geïnteresseerden gepresenteerd.

Zowel ouders als docenten waren onder de indruk van de prestaties van vwo3a. Niet alleen hebben de groepjes procesmatig uitstekend werk afgeleverd, ook de presentaties waren van hoge kwaliteit. De groepjes hebben duidelijk laten zien dat ze in staat zijn om zich een zelf gekozen onderwerp inhoudelijk eigen te maken. De uitdaging lag er, en ze hebben deze met beide handen aangegrepen. Wat ons betreft hebben de leerlingen laten zien klaar te zijn voor vwo 4!

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact