Nieuws

Excursie Corpus en Naturalis mavo 4

By april 25, 2016februari 15th, 2021No Comments

Excursie Corpus en Naturalis mavo 4

Het zonnetje scheen, alle leerlingen waren op tijd en hadden er zin in. Logisch! Want ook dit jaar heeft mevrouw Buijs weer een leuke biologie-excursie georganiseerd voor haar examenklassen. Afgelopen dinsdag gingen we met z’n allen op pad naar Leiden.

De eerste stop was bij Naturalis. We werden in het museum gesplitst in groepen en iedere groep kreeg een gids mee. De gidsen vertelden enthousiast over hun werk. Wat opviel, was dat onze leerlingen alle vragen wisten te beantwoorden. Het thema ‘ordening’ is al uitvoerig aan bod gekomen in de biologielessen. Gelukkig maar, want het examen komt steeds dichterbij.

In Naturalis zagen we fossielen, maar ook dinosaurussen, garnaaltjes, spinnen en andere dieren. Na de uitleg moesten de leerlingen aan de hand van een opdrachtenblad kennis maken met de verschillende onderdelen in het museum. Toen alle opdrachten waren ingeleverd, konden we weer verder.

De volgende stop was bij Corpus. De reis door de mens was fascinerend en heel interactief. Door middel van koptelefoontjes en een audioapparaatje werden we bijgepraat over de inhoud van ons eigen lichaam. Musea saai? Echt niet! Het was een ware attractie. Toen we via de hersenen uit het lichaam stapten, waren we op de zesde verdieping. Op iedere verdieping was nog iets leuks te doen. Testjes, Twister met bloedgroepen, fietsen om calorieën te verbranden. Niets was te gek!

Uiteindelijk zijn we in Scheveningen gestopt om een hapje te eten.

We kunnen terugkijken op een geslaagde dag.

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact