Nieuws

Dagje Keulen, onderdompeling in Duitse taal en cultuur

By april 22, 2016februari 15th, 2021No Comments

Dagje Keulen, onderdompeling in Duitse taal en cultuur

Onder de 157 meter hoge, imponerende, donkere torens van de Kölner Dom was het behoorlijk fris en winderig afgelopen dinsdag. Een voorzichtig zonnetje brak door bij de wandeling langs de Hohenzollernbrücke met ruim 40.000 liefdesslotjes, wier sleutels een eeuwige rustplaats in de breed stromende Rijn hebben gevonden. Met een gemengd gezelschap vanuit de vakken Duits en Kunst beeldend aangevuld met de delegatie uit India doorkruisten we de Altstadt aan de hand van een puzzeltocht met een veertigtal vragen die door diverse groepen bloedfanatiek werd ingevuld. Uiteraard mocht een bezoek aan de majestueuze dom niet ontbreken, waarbij onze leerlingen op zoek gingen naar dat wat in de lessen was voorbereid. Enkelen waagden de lange klim naar boven. Het tweede dagdeel was bestemd voor een aantal musea, voor ieder wat wils: moderne kunst of wat oudere kunst, chocola, sport of jongste geschiedenis. Tussendoor werd er geshopt en gegeten. Nu eens niet naar de vertrouwde Amerikaanse keten met de M, maar naar lokale eetgelegenheden. Kortom, een heel geslaagde dag.

AGENDA

18.30 banenmarkt PWS mavo 4, presentatie PWS (T)havo 5 en (T)vwo 6
Read More
Tweedaagse SL Eind datum: 08 mrt
Read More

Contact