Nieuws

Leerlingen tvw2b op veldwerk naar Serooskerke, Zeeland

By april 21, 2016februari 15th, 2021No Comments

Leerlingen tvw2b op veldwerk naar Serooskerke, Zeeland

Sinds vijf jaar organiseren de vakgroepen Biologie en Aardrijkskunde een ruim twee dagen durend vakoverstijgend veldwerk naar natuurgebied “De Schelphoek” nabij Serooskerke op Schouwen-Duiveland. Tijdens dit veldwerk leren de leerlingen “de schelphoek” en Schouwen-Duiveland zeer goed kennen. Nadat de leerlingen de eerste avond een presentatie over het natuurgebied en een avondwandeling door het gebied kregen, was het op maandag tijd om echt aan het werk te gaan. Tijdens een fietstocht door Schouwen-Duiveland maakte de leerlingen kennis met het gebied en moesten ze tegelijkertijd allerlei veldwerkexperimenten doen. Leerlingen kregen onder andere een spoedcursus vogel spotten onder leiding van good-old Appie Bonis, leerden een bodemprofiel te maken met een grondboor en maakten kennis met allerlei zeeleven in de Noordzee en de Oosterschelde. Na een intensieve dag moesten de leerlingen aan het einde van de dag een eigen onderzoeksopzet gaan maken. Ondanks dat dit verreweg het moeilijkste deel van het veldwerk is sloegen de leerlingen zich er uitstekend doorheen.
Op dinsdag moesten de leerlingen hun eigen onderzoek ook daadwerkelijk uit gaan voeren. De tvw2b-ers gingen vol enthousiasme aan de slag met hun eigen onderzoeken. Buiten het feit dat ze kwalitatief uitstekend werk lieten zien, verdienden ze met hun actieve en positieve werkhouding een extra groot compliment! Na de vakantie krijgen we de resultaten van hun onderzoekswerk onder ogen!

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact