Nieuws

Filosofie voor onze brugklassers

By april 14, 2016februari 15th, 2021No Comments

Filosofie voor onze brugklassers

De eerste klassen (t)vwo en (t)havo/vwo zijn bezig met het afsluiten van hun eerste filosofielessen op het Cambreur College.

Eén periode lang kregen deze twee groepen lessen filosofie. De leerlingen hebben in vogelvlucht kennis kunnen maken met filosofie, van wetenschapsfilosofie tot metafysica. Echt alles kwam voorbij. Daarbij moesten de leerlingen ook zelf filosoferen over bepaalde onderwerpen.

De groep hv1J op de foto is bezig met de oneindigheid van getallen, iets waar heel wat denkwerk bij komt kijken. Alle leerlingen zijn nu bezig met het eindwerk in de vorm van een presentatie of een werkstuk over een eigen gekozen filosoof. De lessen kunnen gezien worden als opstapje naar de verdiepende lessen filosofie waar leerlingen in latere schooljaren, bijvoorbeeld in het kader van een van de eXplorationprojecten, voor kunnen kiezen. Deze leerlingen zijn in ieder geval van harte uitgenodigd!

 

AGENDA

18.30 banenmarkt PWS mavo 4, presentatie PWS (T)havo 5 en (T)vwo 6
Read More
Tweedaagse SL Eind datum: 08 mrt
Read More

Contact