Nieuws

Olympiades op het Cambreur College

By april 4, 2016februari 15th, 2021No Comments

Olympiades op het Cambreur College

Het Cambreur College is een  Olympiadeschool  en stimuleert daarom de deelname aan Olympiades voor alle leerlingen. Een olympiade is een wedstrijd waarbij leerlingen een toets moeten maken van hoog niveau. Kennis, vaardigheden en inzicht zijn nodig om tot een goed resultaat te komen. De meeste Olympiades bestaan uit twee voorronden die op school worden afgenomen en een landelijke finale. De Olympiades worden meestal in de eindexamenklassen gemaakt behalve de Wiskundeolympiade (5 vwo) en de IJSO (Intenational Junior Science Olympiad, 3 havo/vwo).

In januari heeft wiskunde de aftrap voor dit seizoen gegeven. Tien leerlingen die wiskunde D volgen hebben deelgenomen. De resultaten waren redelijk tot goed. Anne Bastiaansen miste op één punt de tweede ronde.

Kort daarna volgde de Natuurkundeolympiade, de Scheikundeolympiade en de Biologieolympiade. Bij natuurkunde deden zes leerlingen mee en met goed resultaat. Drie leerlingen haalden net de tweede ronde niet, maar Jaap de Leeuw, Luc Zijlmans en Luc Haagh krijgen wel een certificaat omdat ze bij de beste 10 % van alle deelnemende leerlingen zijn geëindigd. Bij scheikunde deden alle leerlingen mee die scheikunde volgen, 27 leerlingen. Ook hier prima resultaten: Luc Haagh en Luc Zijlmans misten net de tweede ronde, Jaap de Leeuw gaat wel door naar ronde twee. Voor scheikunde ook nog een certificaat voor Lars Bastiaansen, Ivar Hendrikson, Franck Kerkhof en Bart van Zon.

Bij biologie deden ook alle leerlingen mee die biologie volgen en ook hier mogen we tevreden zijn.  Zes leerlingen haalden een certificaat te weten Luc Haagh, Ivar Hendrikson, Irene Pel, Franck Kerkhof en Ilona Claassen. Luc Zijlmans mag als eerste leerling (ooit) van het Cambreur door naar de tweede ronde van de Biologieolympiade, proficiat!

Eind maart zijn tenslotte de Aardrijkskundeolympiade en de IJSO afgenomen.  Bij aardrijkskunde waren 12 leerlingen die hebben deelgenomen, van wie twee een hoge score wisten te behalen. Aan de IJSO hebben 23 leerlingen van 3 havo en 3 vwo hun beste beentje voorgezet en hebben ook twee leerlingen  hoge ogen gegooid.

Kortom: we kijken terug op een prima Olympiadejaar en wensen de leerlingen die richting ronde twee gaan veel succes.

AGENDA

18.30 banenmarkt PWS mavo 4, presentatie PWS (T)havo 5 en (T)vwo 6
Read More
Tweedaagse SL Eind datum: 08 mrt
Read More

Contact