Nieuws

International Junior Science Olympiad (IJSO)

By maart 23, 2016februari 15th, 2021No Comments

International Junior Science Olympiad (IJSO)

De International Junior Science Olympiad (IJSO) voor de klassen 3 havo en 3 vwo wordt altijd eind maart afgenomen. Als Olympiadeschool doet het Cambreur College hier natuurlijk ook aan mee. Twaalf leerlingen uit 3 havo, 11 leerlingen uit 3 vwo en één leerling uit 4 vwo bogen zich gisteren over een pittige toets. De toets is een combinatie van de vakken scheikunde, natuurkunde en biologie. Het niveau is hoog en zo vormt de toets een prima uitdaging voor de getalenteerde leerling. Bij scheikunde moesten vragen over scheidingsmethoden worden beantwoord en een aantal ingewikkelde reactievergelijkingen worden opgelost. Bij het natuurkundegedeelte waren er vragen over mechanica, druk en breking van licht. De open vraag ging over elektriciteit. De biologische vragen gingen over erfelijkheid, celorganellen, ecologie en anatomie. Een zeer gevarieerde toets dus.
De leerlingen vonden de toets moeilijk en waren bijna allemaal ook de volle twee uur bezig.

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact