Nieuws

Autospiegels uit de printer: een knap staaltje werk!

By maart 22, 2016februari 15th, 2021No Comments

Autospiegels uit de printer: een knap staaltje werk!

Mijn Naam is Gijs Koopman ik zit in mavo 4 en ben momenteel bezig met het restaureren  van een Datsun 260z uit 1977. Toen ik de wagen een tijdje geleden kocht zaten er geen fender mirrors (spiegels) op de spatborden. Degene van wie ik de wagen kocht zei, dat ik die zo kon kopen en dat ze gemakkelijk te krijgen zijn. Dus ging ik ernaar op zoek. De spiegels bleken zeer zeldzaam en heel moeilijk te krijgen te zijn, omdat deze van kunststof waren gemaakt en erg fragiel waren. De meesten zijn na 40 jaar afgebroken, er zijn er dus niet veel van over. Er worden ook geen imitatie-exemplaren van gemaakt.

3d_printer auto

 

 

 

 

fender mirrors.

 

Bij het vak technologie leren we zowel in 2d als in 3d tekenen en in 3D printen. Ik dacht dat het misschien wel mogelijk was de spiegels te printen, aangezien er bij moderne wagens heel veel onderdelen worden gemaakt met de 3D-printer. Ik besloot het gewoon eens te vragen aan meneer Pedro, hij reageerde erg enthousiast en wou mij graag helpen met dit project.

3d_printer auto_datsun

 

 

mijn datsun 260z project.

 

Eerst moest ik de spiegels tekenen in google sketchup, een tekenprogramma dat wij hebben leren gebruiken bij technologie. Vervolgens moesten we de 3D-tekening in spaceclaim (het programma van de printer) zetten.

Toen moesten we de tekening naar de 3D printer verzenden, die dan automatisch de rest van het werk voor je doet. Het is zo gaaf een tekening die je in de computer maakt in je handen te hebben. Ik wil graag meneer Pedro bedanken voor de hulp en het mogen gebruiken van de 3D printer.

3d_printer auto_protottype

 

 

 

 

 

 

 

het printen en het prototype.

 

Gijs Koopman

Ma4b

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact