Nieuws

Jaarlijkse wiskundewedstrijd met 159 deelnemers een groots spektakel

By maart 17, 2016februari 15th, 2021No Comments

Jaarlijkse wiskundewedstrijd met 159 deelnemers een groots spektakel

Logo_W4Kangoeroe_1364290529-295x148Kangoeroewestrijd!? Iets met sport? Iets met springen? Nee, weten de meeste leerlingen op onze school: iets met wiskunde. Op donderdag 17 maart werd de jaarlijkse wiskundewedstrijd gehouden. De leerlingen mochten weer hun tanden in de soms lastige wel hersenkrakers zetten.

De Kangoeroewedstrijd is een grote, internationale wedstrijd waar dit jaar 138.000 leerlingen aan meedoen: zowel van middelbare scholen als van basisscholen. Zelfs is het mogelijk om in duo’s deel te nemen.

Alle TTO-onderbouwklassen doen mee: zo’n 159 leerlingen bonden de “strijd” aan. Zij worstelden zich door de opgaven heen, wat een ongelooflijke goede oefening is om te testen hoe het met het inzicht van de leerling gesteld is: wat kan hij/zij nu echt aan op wiskundegebied? In een tijdsbestek van 75 minuten krijgen ze 30 opgaven voorgeschoteld: van vrij gemakkelijk tot echt pittige vragen. Ervoor trainen kan natuurlijk wel een beetje (op de officiële website www.w4kangoeroe.nl zijn van alle jaren de opgaven te oefenen), maar ieder jaar zijn er ook veel nieuwe uitdagingen.

De uitslag laat nog lang op zich wachten: begin mei krijgen de scholen pas de definitieve uitslag binnen met alle presentjes die er mogelijk gewonnen zijn. Dat blijft dus nog even spannend.

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact