Nieuws

Grote vreugde bij de leerlingen van het Lagerhuis

By maart 11, 2016februari 15th, 2021No Comments

Grote vreugde bij de leerlingen van het Lagerhuis

In de vroege ochtend van 10 maart vertrok het Lagerhuisteam met de trein naar Duiven om

daar de 8ste finale van Op Weg Naar Het Lagerhuis te spelen. Na een goede teambuilding in bus en trein kwamen de leerlingen en hun begeleiders aan op locatie. Hun tegenstander: Het Amsterdams Lyceum. Na de uitslag van twee andere teams te hebben bijgewoond begonnen de zenuwen op te lopen. We ontvingen de stellingen en bereidden in de korte tijd alles voor. Toen kon het debatteren beginnen. Het vaste rollendebat was meteen in volle gang. Beide teams kwamen met sterke argumenten en het niveau lag zeer hoog. Daarna volgde het 1-op-1 debat waarin Jaap de Leeuw, net als bij de voorrondes, zijn sterkste kant liet zien. Na een verwarrend begin van het 360 graden debat kwam het team sterk terug en wist het de jury danig te imponeren. Bij de uitslag werd het debat gezien als “Finaleniveau” en “Perfect voor op TV.” Met de ongelofelijke score van 7-0 wist het Cambreur de winst binnen te halen. Dit werd dan ook uitgebreid gevierd met een gezamenlijk diner.

Met veel hoop en enthousiasme gaat het team de kwartfinales in. Het Cambreur heeft weer laten zien wat het in huis heeft en is een stapje dichterbij om Nederlands beste debatteam te worden!

 

Dana Bezemer

 

 

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact