Nieuws

Hoe kies je de school die bij je past?

By maart 2, 2016februari 15th, 2021No Comments

Hoe kies je de school die bij je past?

Hoe overleef ik … de keuze van een school voor voortgezet onderwijs? Hoe kies ik de juiste school? Welke tips kunnen wij toekomstige brugklassers geven?

1. De school moet goed voelen. Bij een open dag moet je je voor kunnen stellen, dat je hier zelf rondloopt. De sfeer moet je aanspreken.
2. Diezelfde sfeer moet je kunnen proeven in de folders en op de website. Kijk ook eens naar het fotoalbum, naar filmpjes, met name die waar leerlingen aan het werk zijn.
3. Ga niet af op één positief of negatief verhaal, maar luister vooral naar de ervaringen van leerlingen die een beetje lijken op jou. Ga ook niet af op geruchten, maar vraag echt door. En wil je meer weten, dan bel je gewoon de school op en stel je je vraag direct. Zo’n proactieve houding vinden alle scholen prettig.
4. Kijk of de school qua onderwijs jou de mogelijkheden geeft die je nodig hebt. Kun je doorgroeien? Kun je voldoende sporten? Is de school voldoende praktijkgericht? Biedt de school voldoende uitdaging?
5. Is het een goede school? Zijn de examencijfers goed? Blijven er veel leerlingen zitten? Hoe is de begeleiding? Je kunt scholen via www.scholenopdekaart.nl met elkaar vergelijken. Doen!
Het is een belangrijk besluit. Succes bij het maken van je definitieve keuze!

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact