Nieuws

Praktijkles met echte baby

By februari 25, 2016februari 15th, 2021No Comments

Praktijkles met echte baby

Een echte baby in de les. Hoe dat zo? Vorige week zijn de leerlingen zorg en welzijn van het voorbereidend MBO leerjaar 3 met het hoofdstuk baby gestart. Het leek docente zorg en welzijn Brigitte Aerts leuk om een praktijkles te verzorgen met haar eigen zes weken oude baby Lewis.

Eerst werd de nog slaperige Lewis bewonderd onder het genot van beschuit met muisjes. Daarna kregen de leerlingen uitleg over hoe je een baby in bad doet. Daarna werd dat in praktijk gebracht. Sidar en Gulsum vulde het badje op de juiste temperatuur en Neslihan hielp mevrouw Aerts Lewis uit en aan te kleden en gaf hem vitaminedruppels. Vervolgens werd er uitgelegd, hoe je een babybedje opmaakt en hoe je de baby in bed legt. Er werden door de enthousiaste leerlingen veel vragen gesteld. Zo vroeg Turkay of Lewis veel huilt en hoe je daar dan mee om kan gaan. Troosten, kijken of er niks aan de hand is en accepteren, was het antwoord dat mevrouw Aerts daarop gaf. Na een leuke en leerzame les viel Lewis moe maar voldaan in een diepe slaap.

 

 

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact