Nieuws

Examenstress? Breathe in, breathe out… en dóe er wat aan!

By februari 23, 2016februari 15th, 2021No Comments

Examenstress? Breathe in, breathe out… en dóe er wat aan!

Niemand doorleeft het eindexamenjaar zonder een moment van stress. Stress is een menselijke, meestal gezonde reactie op situaties waarin je goed moet presteren. Als stress uit de hand loopt is dat echter niet gezond. Paniekerige gevoelens, de angst dat je het vast niet zult halen ondanks redelijke of zelfs goede cijfers, hoofdpijn, stijve nek en schouders, slecht slapen omdat je gedachten maar als een tolletje in je hoofd blijven ronddraaien… Voorgenoemde situaties zijn voorbeelden van ongezonde stress.

Een uitstekende manier om de strijd met stress aan te gaan is yoga. Het bevordert ontspannen slaap, je voelt je er opgewekt en rustig van, en het is gezonde lichaamsbeweging.

Nu het examen dichterbij komt en steeds meer examenleerlingen uit de examenklassen soms last hebben van stress en examenvrees hebben we besloten op kleine schaal yogalessen aan te bieden. De yogales zal vanaf het begin van de derde periode iedere donderdag het 8e uur plaatsvinden in A212. Als je dit jaar eindexamen doet mag je meedoen. Er zijn 15 plaatsen. Vol is vol.

Wat je nodig hebt? Niets bijzonders. Een lekker zittende outfit waarin je je goed kunt bewegen; een legging en t-shirt bijvoorbeeld, met een fijn dik paar sportsokken voor warme voeten en een grote handdoek. Voor meer informatie over de yogalessen, kun je schrijven naar chawkins@cambreurcollege.nl.

Wat dat kost? Niets, nada, nothing, ziltsch. Mevr. Hawkins, wier initiatief dit is, heeft aangeboden de lessen gratis te geven.

 

Wij wensen haar en alle deelnemers veel ontspannen plezier.

 

 

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact