Nieuws

Shrove Tuesday

By februari 22, 2016februari 15th, 2021No Comments

Shrove Tuesday

Shrove Tuesday wordt ook wel pancake day genoemd. Tijdens de lessen Engels+ hebben de tto-leerlingen van klas 1K en 1J hier al het een en ander over geleerd. Het is een traditionele feestdag die in Engelssprekende landen gevierd wordt. De naam Shrove Tuesday komt van het werkwoord shrive, dat betekent dat je zonden vergeven worden. De Christelijke traditie van Shrove Tuesday refereert aan boetedoening en vastentijd 40 dagen vóór Pasen. Er bestaan verschillende verhalen over Pancake day of Shrove Tuesday maar het bekendste verhaal vertelt, dat een vrouw de kerkklokken hoorde luiden, waarop ze snel naar de kerk moest om te gaan biechten. Net op dat moment was ze echter pannenkoeken aan het bakken. Dus…. toen is ze met de pannenkoek in de pan naar de kerk gerend. Maar waarom pannenkoeken? Dat heeft te maken met het feit dat, voordat de vastentijd begon, ingrediënten zoals eieren, melk en suiker opgemaakt moesten worden. Tijdens de vastentijd mocht je die immers niet eten! De pannenkoeken waren dus een soort galgenmaal Door Pancake day is vervolgens de befaamde Pancake race ontstaan. Een race waarin je zo snel mogelijk met een pan met een pannenkoek erin naar de overkant rent. Het is belangrijk dat de pannenkoek omhoog gegooid wordt. De tto-leerlingen lopen jaarlijks een dergelijke race op het schoolplein.De klas werd in groepen van 4 verdeeld en de leerlingen waren zonder uitzondering allemaal reuze fanatiek. Om het de leerlingen nog wat moeilijker te maken werden er een aantal obstakels aan het parcours toegevoegd. Het enthousiasme van de leerlingen werd na de race natuurlijk beloond met lekkere pannenkoeken voor de hele klas. Dat was smullen!

En wij? Wij vonden het ook super leuk en hebben genoten van deze hilarische Engelse traditie.

Stagiaires Laura en Kevin

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact