Nieuws

Een jurkje van theezakjes

By januari 22, 2016februari 15th, 2021No Comments

Een jurkje van theezakjes

 “Is het al zo laat, alleen bij leuke dingen gaat de tijd zo snel.” Leerlingen uit groep acht van verschillende basisscholen uit Dongen, Rijen en Oosterhout hadden woensdag 20 januari  een gezellige en leerzame middag op gebouw B.

Ze waren door Zehra Cemrek en Sandra Akkermans uitgenodigd om etalages te maken en iets te leren over het recyclen van afval. De scholieren mochten  bij het inrichten van de etalages daarom dan ook alleen gebruik maken van afvalmateriaal.

De leerlingen gingen na een korte uitleg meteen enthousiast aan het werk en maakten kleding voor drie paspoppen. Een pop kreeg een jurkje dat helemaal gemaakt was van theezakjes. De tweede pop kreeg een outfit gemaakt van plastic tasjes en de derde pop ‘het bruidje’ kreeg een heuse trouwjurk gemaakt van oude lappen.

Het project krijgt binnenkort een vervolg als leerlingen uit groep 7 een uitnodiging ontvangen om met gebruikt materiaal een andere etalage in te richten.  De etalages zullen ook tijdens de open dag op 3 februari nog  te bewonderen zijn.

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact