Nieuws

Cambreur College is tto-seniorschool

By januari 18, 2016februari 15th, 2021No Comments

Cambreur College is tto-seniorschool

Acht scholen uit heel Nederland kregen tijdens een landelijke tto-vergadering in Utrecht op 13 januari een tto-certificaat uitgereikt. En het Cambreur College was daarbij. Het juniorcertificaat heeft de school al enkele jaren in het bezit, na een intensieve visitatie is nu ook de bovenbouw tto-proof en helemaal goedgekeurd: de opzet van zes jaar tto, het niveau van de leerlingen, de kwaliteit van de docenten, het aanbod van vakken in het Engels, de inzet van native speakers. Ouders, leerlingen, docenten en schoolleiding zijn bij deze visitatie betrokken geweest. Helga van der Weele ondertekende trots het certificaat. “Dit is de waardering voor ons team en zeker ook voor de gedrevenheid en het enthousiasme van onze leerlingen”, geven tto-coördinatoren Annemieke Trella en Bram Thielen aan.  

Het Cambreur College heeft tien jaar geleden besloten om tweetalig onderwijs aan te bieden. Het zag dit als een kans voor de vwo-leerling om zich in een internationale omgeving goed te kunnen bewegen. Tweetalig onderwijs als het moderne gymnasium.  Inmiddels is dit ook voor de havo-leerling mogelijk. En de praktijk laat zien, dat tweetalig onderwijs ook voor deze leerling werkt.

Van der Weele benadrukt, dat de invoering van tweetalig onderwijs ook voor de reguliere havo- en vwo-afdeling grote meerwaarde heeft. “Onze docenten moeten voortdurend blijven scholen en daar hebben alle leerlingen profijt van. Bovendien zijn er tal van activiteiten bijgekomen, waaraan ook de reguliere leerlingen kunnen deelnemen.” Vorige week heeft bijvoorbeeld opnieuw een groep leerlingen van de Nederlandstalige afdeling het Cambridge Advanced Exam behaald. En in het voorjaar vertrekt er een gemengde groep naar Athene voor een Model United Nations. En de Nederlandstalige vwo5-klas bereidt een bezoek aan Straatsburg voor in het kader van Euroscola.

De drie vertegenwoordigers van het Cambreur College zijn blij met de bevestiging, die het seniorcertificaat voor de school betekent. Zij willen met nieuwe plannen verder aan de weg timmeren om hun leerlingen een prima Cambreurtijd te geven en een goede basis voor het vervolgtraject.

 

 

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact