Nieuws

B ontmoet A tijdens kick-off project Early School Leaving

By december 18, 2015februari 15th, 2021No Comments

B ontmoet A tijdens kick-off project Early School Leaving

Een aantal leerlingen van gebouw B was dinsdag te gast op gebouw A. Ze hadden in gaten gekregen dat daar een delegatie Turkse leraren en leerlingen aanwezig was. Dus kwamen ze nieuwsgierig een kijkje nemen. De leerlingen werden opgemerkt door een docent en uitgenodigd om naar de docentenkamer te komen. Daar spraken ze zo’n twintig minuten met hun  landgenoten.  Behalve een delegatie uit Turkije waren er ook docenten en leerlingen uit: Cyprus, Roemenië, Griekenland en Spanje. Bianca Both uit klas bkz3a kon door haar Roemeense achtergrond meteen aan de slag als tolk voor de Roemeense gasten, een rol die zij met verve vervulde.

Het Cambreur College is van 13 tot 18 december gastheer voor de start van het project Early School leaving. Een project dat is gericht op het voorkomen van vroegtijdig schoolverlaten. De vijf deelnemende landen zijn deze week met tien docenten en achttien leerlingen vertegenwoordigd in Dongen. Het Cambreur zal tijdens het project een voorbeeldfunctie vervullen omdat onze school in tegenstelling tot de andere deelnemers zeer weinig vroegtijdige schoolverlaters heeft. Alweer een reden om voor het Cambreur College te kiezen!

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact